Engelbrektskolan

Engelbrektskolan som invigdes år 1949 och man ser att skolan inte är riktigt klar ännu. Här i denna skola har man gått i 7,5 år, bodde på Wrangelsgatan vid Sagavallen och gick varje dag till skolan och det var en väldigt bra skola. Att jag bara gick i 7,5 år beror på att jag blev skoltrött och skolkade ganska så mycket, jag fick prya på Texaco bensinstation i Knalleland och sedan började jag och jobba på Nordens Pappersindustri i Sjömarken. Det var då jag skulle börja nian men fick specialskolgång som det hette. Men det är något som jag ångrar i dag att jag inte gick färdig men det är ju så att man blir klokare när man blir äldre sägs det. De klassföreståndarna jag hade var 1-3 hette hon Ulla-Britt Jönsson och 4-6 hade jag Thora Sunddeck sedan på högstadiet hade jag John-Erik ”Svettas” Persson. Det finns allt några lärare som man kommer ihåg från denna tid man har inte förträngt allt. Det lustigaste att man kommer ihåg smeknamnen som lärarna hade, som t.ex. Svettas och Skorpan. Sedan hade man Lars Nordling i gymnastik, och Inge Fingelös i träslöjd.

Här är en lite senare bild på skolan fotograferad från Vattentornet. Jag gick på Engelbrekt mellan 1971 och 1978/79 och har ingen större kontakt med mina klasskamrater i dag så det vore kanske kul om nu som gick i samma klass som mig kan höra av er på: gamlaboras@murberg.se.
När jag gick i i klass 4-6 så fanns det baracker uppsatta mitt emot skolan mot Vattentornet. I dag ser inte skolan ut som det gjorde när jag gick där utan det har tillkommit nya byggnader som gymnastiksalen och även den gamla är riven. Man har mycket minnen från denna tid när man gick här, b.la så var man mycket uppe vid Vattentornet och man försökte att komma i på borggården och det gick att komma in mellan grindarna och man pressade sig igenom, man var smärt och smidig på den tiden.

PDF-fil