De tre husen hade adressen Holmströmsgatan 5, 7 och 9

En vacker bild på gamla byggnader på Norrby, de tre husen ligger på Holmströmsgatan. En härlig idyll att se med dessa gamla trägrindar och bara trähus så långt ögat når. Inga fula betong hus här utan det mer ut att man är ute på landet. Det sista huset längst bort är Holmströmsgatan 9 och är uppförd år 1892 i två våningar med 8 lägenheter och ägaren var Borås Wäfveri och vice värd var löjnant L. Andersson. Mittenhuset Holmströmsgatan 5 är uppfört år 1897 av eldare Klas Olausson i två våningar med två lägenheter. Ägaren var här också Borås Wäfveri och här var det samma vice värd som huset ovan.
Det första huset är Holmströmsgatan 5 och var uppfört år 1895 av liggande timmer och var uppfört i två våningar med två lägenheter och det fanns även ett uthus på tomten. Ägaren var före detta fabriksarbetaren Carl Edvard Svensson. Göteborgs järnväg går precis nedanför det sista huset på Holmströmsgatan 9. Bakom dessa byggnader fanns husen på Skogsbackegatan som fortfarande är obebyggd men det kommer säkert upp någon låda där uppe på kullen. Det finns lite rester kvar ifrån byggnaderna där, bland annat ett rejält järnstaket, en del husgrunder och trappor. Men återigen en vacker idyll att se på, allra längst bort på bilden ligger Landala, det är också ett område som har förändrats genom åren de flesta gamla byggnaderna är borta och ny när storbranden i Kilsunds gamla fabriksbyggnad härjade i början av året så är det bara kontoret kvar av Kilsunds gamla fabrik.
Åter till bilden så måste fotografen har stått i Viskadalsparken när har tog denna bild. Är det så att jag väcker några minnen hos er läsaren som kanske till och med har bott i dessa husen så får du gärna höra av dig med ett mail till mig.
 

PDF-fil