Park Hotell

Park Hotell i ett vintrigt landskap, något som vi saknar här nere i söder. Vi är mera vara vid gröna jular än vita. Jag kommer ihåg när man var liten på 1960-talet då var det alltid vita jular med mycket snö så man kunde både åka skidor, pulka och bygga snögrottor. Det är något som dagens barn inte få uppleva som vi äldre fick uppleva. Det är lite synd att vi inte får någon snö här nere, det skulle göra att dagarna blev ljusare istället för dessa gråa dagar det har varit det senaste. Bilden är fotograferad år 1932.
Park Hotell byggdes år 1930 i sten av direktör Johan Samuelsson i fyra våningar och med inredd vindsvåning. Här låg det så kallade ”Krekska huset” med uthus i en trädgård som köptes av Johan Samuelsson och han rev detta 1929-1930 för att kunna uppföra Park Hotell. Med uthuset som stomme byggdes 1922-1923 Kafe Trädgården av trä i en våning och byggdes på med ytterligare en våning i dalastil 1925-1926, lunch- och konditoriservering med plats för 150 personer. Trädgårdens terrasser anlades 1923 på en bergssluttning.

Foto Glenn Murberg 20171223

Detta är en bild som jag fotograferade den 21 december 2017 och då fanns det ett litet snötäcke. Man ser att Park Hotellbyggnaden ser ungefär likadan som den gamla bilden. Sedan till vänster har vi uthuset som byggdes om till Kafe Trädgården. Trädgården har blivit rivningshotad nu sista tiden och där vill man bygga ett höghus och måtte det inte bli av. Vi måste ha kvar lite av det gamla och inte förstöra alla kvarter i Borås med stora fula höghus utan Trädgården måste bevaras. Vi har allt för få gamla träbyggnader i centrum och de vi har kvar måste vi bevara för framtiden.
Jag vill önska alla mina bloggläsare en riktigt God Jul.

PDF-fil