Innegård på Södra Kyrkogatan

Innergård på Södra Kyrkogatan
En innergård vid Södra Kyrkogatan och jag skulle gissa att det är vid Stora Torget är någon gång på 1960-talet. Undra hur det var att hänga ut tvätt på denna tid när det fanns så många skorstenar runt om i Borås, det måste både ha blivit smutsig och luktat konstigt. Så det var väl tur att dessa skorstenar försvann med tiden. Hela innegården är lagd med kullersten och det var många innergårdar som såg ut så här. Jag tycker det är mysigt med sådana här gårdar och det har försvunnit många sådana här i Borås, det försvann en i april förra året när man beslutade dig för att riva Mariedalsgatan 11. Dom som är kvar i Borås i dag är nu lätträknade och det är synd att de har försvunnit.
Det är ju synd att dom rev alla de tre kvarteren mellan Österlånggatan och Västerlånggatan. Det hade varit en riktig kulturskatt mitt i Borås med dessa gamla byggnader intill Borås äldsta byggnad, Caroli kyrkan. Men det är tur att så många har fotograferat av dessa byggnader så man i alla fall kan sitta och titta på bilderna och minnas tillbaka. Jag var tyvärr inte så gammal när dessa hus revs, kan jag kanske ha varit 8-10 år och då tyckte man om att titta på när grävskopan tuggade sig igenom byggnaderna. Men det har ändrat sig som tur är, som de flesta vet så är jag en bakåtsträvare och vill bevara så mycket som möjligt av det gamla..
Jag har en efterlysning, fram igenom ska jag skriva ett blogginlägg om gamla HP-färg och Kemi i Bollebygd som nu nästa är försvinner från orten. Jag skulle vilja ha lite mer fakta och historier från er som har jobbat där och även gamla bilder på fabriken innan man byggde på andra sidan vägen. Har du information om detta så får du gärna maila mig på gamlaboras@murberg.se.

PDF-fil