Österlånggatan

Österlånggatan mot norr och allra längst bort ser vi Konstsilkes skorstenar. Det var en mycket fin gata förr i tiden med dessa vackra hus som kantade gatan och av dessa hus är det bara två som står kvar. Det är det vackra von Ahnska huset på vänstersidan och Hotell du Nord som man bara ser det svarta tornet. Tyvärr så revs ju gamla stadshotellet efter en våldsam brand och det var också en vacker byggnad med tyvärr så blev det alldeles för stora skador efter branden.
Sedan byggnaderna på höger sida är jag lite osäker när dessa rev men jag tror att det var i början på 1980-talet men är som sagt osäkert på detta. I dag finns AB Bostäders gamla kontor och systembolaget på denna plats men inte så vacker byggnad. Jag har även berättat innan om en avloppsränna som Rune Ekre grävde fram år 1984 vid Skolgatan i kvarteret Ceres och jag minns denna utgrävning men jag undrar om man hittade mera gamla saker. Sedan en sak jag inte förstår hur man kan flytta in avloppsrännan in på en innergård med låsta dörrar för allmänheten. En sådan här sak som man gräver fram ska ligga kvar på sin ursprungliga plats eller flyttas till Ramnaparken. Det ska vara tillgängligt för allmänheten tycker jag och inte låsas in, men det är min åsikt men det är andra beslutsfattare som tycker annat. Det borde vara en fråga för stadens invånare att få bestämma.
Jag vet inte årtalet på denna bild men tycker det är en vacker bild att sitta och titta på och se hur det var förr i tiden och jämföra med hur det ser ut i dag. När man sitter och studerar bilder så ångrar mig att jag inte gick med ut med kameran när man var yngre men det är dags att tänka på det nu. Men jag har fått en massa bilder ifrån er läsare och det är jag väldigt tacksam för och jag försöker att uppdatera min hemsida med Boråsbilder både gamla som nya.

PDF-fil