Södra Torget igen

I går skrev jag lite om Södra Torget och idag hittade jag detta vykort i datorn och jag tyckte att det var lite annorlunda. Här ser man Södra Torget när det var ett salutorg för trähantverk med mera och fungerade även som en ”parkering” åt hästarna. Jag tror att man även handlade med djur här på Trätorget men är inte helt säker. Detta måste ha varit kanske varit invigningen på Borås nya Salutorg eftersom man har skrivit Nya Torget på vykortet.
Förr i tiden i Borås fanns det en del torg som bland annat Stora Torget, Lilla Torget, Södra Torget, Krokshallstorget och Hötorget. Hötorget kom till efter den sista stadsbranden då man utökade gator för att man skulle förhindra ytterligare en stadsbrand men som tur är som har staden blivit förskonade och det var även då man planterade träd utmed hela Allégatan.
Jag har nu uppdaterat min hemsida med många inskickade bilder på gamla Borås och det blev säkert en 300 bilder men har en massa vykort att lägga ut men är du nyfiken att titta så är det bara att surfa in på www.murberg.se. Hemsidan är långt ifrån klar det ska lite mera text till bilderna och jag har haft väldiga problem att visa sidan på en mobil eller surfplatta men jag tror att detta är löst nu.

PDF-fil