Skaraborgsvägen

Foto Rune Murberg
Skaraborgsvägen mot centrum och bilden är fotograferad av min far år 1957 och här är den lummig och vacker. Det är så man kommer ihåg den, mörk och mysig. Till höger ligger Ryavallen och till vänster ligger nuvarande Knalleland. Här är den fortfarande stensatt mot vad den är i dag med asfalt och de nya träden planterade för några år sedan då man hade sågat ner de gamla träden som var sjuka sas det. Tänk att Allégatan såg ut så här en gång innan man sågade ner de träd också, första gången var ju på 1930-talet då man både höjde och sänkte Allégatan på grund av att gatan lutade. Sedan blev det en gång till man tog ner träden på Allégatan och det var på 1990-talet. Det var inte alls längesedan som man skövlade träd i Borås och det var ganska nyligen som man sågade ner de träd som stod utefter Brämhultsvägen, lite tråkigt när man tar bort stora träd som inte är skadade eller sjuka på något sätt.
Nu efter min långa sjukdomstid så är det dags att komma ut i Borås och fotografera lite mera. Ska försöka att fotografera i samma vinkel som de gamla bilder som jag lägger ut så man kan se lite före och efter. Har längtat till denna dag så man kan få komma ut och göra något som man är intresserad av. Sedan måste jag göra lite reklam för en ny bok om Borås som har kommit ut som jag verkligen kan rekommendera, den heter Stadsdelar i Borås och är skriven av makarna Wasling.

Så här ser boken ut och jag kan varmt rekommendera denna bok, jag har bara bläddrat lite i den och låst små delar. Denna bok blir perfekt att läsa denna vecka som kommer som bli min sista vecka hemma innan jag jobbar. Den innehåller så mycket bra fakta och många bilder. Passa på att köp denna bok innan den tar slut, det är bara att ta kontakt med Lennart och Marita Wasling, den finns i en begränsad upplaga.

PDF-fil