Elinshage

Elinshage
Ett gammalt hus som inte finns kvar längre i dag. Det låg på Sagagatan 16 där i dag en större byggnad är uppförd. Muren som syns i höger bildkant finns kvar än i dag. Det är synd att man river sådana här vackra byggnader och jag vet inte när man rev den men mellan 1955-1967 stod huset kvar enligt de historiska kartorna. Men du som läsare som vet något om Elinshage får gärna maila mig på: gamlaboras@murberg.se. Jag vill veta när man rev dessa hus och även om det finns någon som har mer bilder på dessa gamla hus på Sagagatan, Tallåsgatan och även gatan som gick ner mot järnvägstunneln som i dag är en gångväg. Jag har sökt efter information om alla dessa hus men inte funnit någon och likaså finns det väldigt lite bilder. Denna bild på Elinshage har jag fått från Lotta Bylund.

Foto Glenn Murberg 20200702
Denna bild fotograferade jag den 2 juli 2020 och det gamla trähuset fick lämna plats för denna charmlösa byggnaden. Man kan ju ställa sig den frågan om den gamla träbyggnaden var i så dåligt skick eller att man bara ville bli av med den så man kunde nytt. Vad denna byggnad hade för funktion vet jag inte riktigt men jag får för mig att det har varit en syfabrik kanske. Fast jag är uppvuxen i detta område så har jag inget minne av de träbyggnaderna som stod här. Jag är född 1964 och bodde på Vrangelsgatan tills 1980 men troligen var jag inte ett dugg intresserad av gamla byggnader. Det enda jag kommer ihåg riktigt är byggnaden som låg innanför muren till höger men det var väl bara för att det var en porrkludd som hette Club Marie. Det hörde väl till den åldern skulle jag tro, det var spännande med det förbjudna.
Så har ni information som historier, bilder och erfarenheter kring detta område tveka inte att maila mig. Jag vill veta så mycket som möjligt om detta område. Du som är intresserad av det gamla Borås, gå gärna med i min facebookgrupp Gamla Borås, där finns det mycket om vår gamla stad och mycket bilder.

PDF-fil