Skolgatan

En gammal vy på Skolgatan 22 och 26 och nummer 24 är ännu inte byggd mellan dessa två byggnaderna. Sedan mitt emot är ännu ej bebyggt så troligen är bilden från tidigt 1900-tal och man ser Carolikyrkans torn längre ner. När denna bild är fotograferad så finns det inge trafik på Kungsgatan/Kungsleden som det är i dag. Det är synd att man väljer att dra en genomfartsled igenom staden på detta vis. Det gäller ju samma med stadsmotorvägen, den delar Borås i två delar.

Foto Glenn Murberg 20150801
Denna bild fotograferade jag den 1 augusti 2015 och denna byggnad är lika vacker som på den gamla bilden och här ser vi lite av grannfastigheten som är en stenbyggnad och vacker utformad. Men jag tycker bäst om trähus med mycket detaljer i trä och man kan bara titta på dessa vackra fönster med bågar. Det finns allt några klenoder kvar i Borås och dessa ska vi vara rädda om. Något som man skulle göra är att sätta upp en skylt vid varje hus när det är byggt och vem som ritat huset, både privat och kommunägda hus. Jag tror att även privatägare skulle nog uppskatta detta för då kommer byggnaden att bli mera intressanta av själva historien av byggnaden.

Foto Glenn Murberg 20180119
Denna bild fotograferade jag den 19 januari 2018 och det är Skolgatan 22 och det är också mycket trädetaljer på nästan varje del av byggnaden är speciell både fönster och under taket är rikligt utsmyckade. Sedan inne på gården finns det en mycket vacker entré som är rikligt utsmyckad och det är så en byggnad ska se ut. Som jag tidigare har sagt är att man kunde verkligen bygga hur på denna tiden och nu för tiden tänker arkitekterna lite för mycket fyrkantigt tycker jag. Varför inte slänga med lite snygga detaljer på huset så att det blir snyggt att titta på.

PDF-fil