Sandlid Norrby Gärde

Dessa byggnader låg på Norrby och just när denna bild fotograferades så ser dessa husrivningsfärdiga ut. Vem vet de kanske bara stod och väntade på grävmaskinerna skulle komma. Gatan som går rakt upp mellan husen är Billdalsgatan och numret på det vänstra huset är nummer 13.Men som jag skrev så står nog dessa byggnader och väntar på Jag minns att jag har gått igenom Landala några gånger när jag fick följa med min mor när hon skulle besöka sin syster som då bodde på Dalbogatan. Vi gick då från Wrangelsgatan och då igenom Landa och jag var väl kanske 4-5 år eller något sådant men vid den åldern så är man inte intresserad av omgivningarna.
Nu när man har blivit äldre så är man mera intresserad av det gamla och vill läsa sig mera om staden som man är uppvuxen i. Så har du fakta eller historier om gamla Norrby eller egentagna bilder så hör av dig med ett mail. Ett område som ligger granne med Norrby är Landala som är ett område så har förändrats mycket och det finns väldigt mycket gamla hus som har försvunnit och nu förra året försvann fabriksfastigheten Kilsunds gamla byggnader i en brand. Vad jag har förstått så finns det inga spår av det gamla Landa kvar överhuvudtaget och det är tråkigt. Man ser på bilden i alla fall att det är mycket snö och det var det när man var liten, det är inte ofta vi har så mycket snö nu för tiden.
#Edit den bilden ovan trodde jag först tillhörde Sandlid på Landala men så var inte fallet. Man ska inte alltid tro på vad filnamnet på bilden är det riktiga men som tur var det en medlem i Gamla Borås som kunde upplysa om den riktiga platsen.

PDF-fil