Torpåkra station Del 1 (2)

Foto Glenn Murberg 20171013
Jag har bloggat om Torpåkra station i oktober 2017 men tänkte att det är dags igen. Varför då? Jo det är så att Torpåkra har bytt ägare och just nu deltar Torpåkra i en tävling för att kunna vinna rödfärg till hela byggnaden. Så jag tänkte köra lite reklam för detta och kanske hjälpa Torpåkra på traven och vinns tävlingen. Torpåkra station ligger mig lite varmt om hjärtat eftersom min mors morbror var stins just vid Torpåkra. Ägaren till station vill renovera denna vackra stuga som den en gång har varit och det gillar jag. Jag var och fotografera lite invändigt för någon vecka sedan.

Foto Glenn Murberg 20200909
Här inne satt min mors morbror Ture som han hette och det finns mycket av det gamla kvar ännu, ovan för pallen fanns biljettluckan men tyvärr är den igenlagd men ägaren har planer på att öppna upp den igen. Det var speciellt att gå runt att titta i stationen eftersom man är släkt med honom som jobbade där. År 1979 tror jag det var stationen lade ner och Ture var den sista stinsen som jobbade där. Är det någon av mina läsare som kände Ture Anderasson? Han var född i Seglora 24/8 1919 och troligen flyttade han till Veddige när stationen lades ner och han dog 26 juni 2008.

Foto Glenn Murberg 20200909
Här har vi andra sidan av biljettluckan och som jag skrev så har ägaren planer på att återställa väntsalen så alla saker finns kvar. Så jag tycker det är vår plikt att rösta på Torpåkra station i alla fall vi som gillar gamla byggnader och jag tycker att det vore trevligt om de vann så kunde stationen bli vacker på utsidan igen.
Här kommer länken till tävligen: https://rodfargspriset.se/folkets-rodfargspris/torpakra-station/
Se till att rösta gott folk så att vårt bidrag till rödfärgspriset vinner och sätter Torpåkra på kartan. I skrivande stund så ligger Torpåkra efter med 17 röster men tävlingen pågår till den sista september så mycket kan hända.

PDF-fil