Allégatan Norrut

Bild från Borås Lokaltrafiks bildsamling
En mysig bild på Allégatan som är fotograferad någon gång 1957 och 1958 och det som slår mig först och främst är att det inte finns ett enda träd på gatan. Man ser att Tempohuset ej är uppfört ännu utan det är det gamla trähuset som ligger kvar där. Det är likadant med den lilla träbyggnaden bortanför Epa-huset är också kvar. Det var där som Lundgrens låg på Österlånggatan och den byggnaden eldhärjades och jag tror att det var år 1958, rätta mig om jag har fel. På den tomten efter man rev det eldhärjade huset så byggdes byggnaden som inhyste Skandinaviska Enskilda Banken. Det är mysigt att sitta och titta på dess gamla bilar på Allégatan, jag är väl inte så bra på gamla bilmärken men Volvo Duett och Volkwagen bubbla ser jag i alla fall.
Gatan är väldigt bred mot vad den är i dag, nu är det trottoarerna som är mycket bredare mot på den gamla bilden. Notera även den trafikdelaren som står i mitten av gatan, jag har för mig att dessa hade ett eget namn men kommer tyvärr inte ihåg det just nu. Men det är en mysig bild att titta på eftersom den är ganska så lik nutid fast lite nya byggnader har tillkommit, samt träd på båda sidor av gatan.
Jag efterlyser fortfarande er egentagna bilder på det gamla Borås, det kan vara papperskopior, diabilder, negativ, glasplåtar och även bilder i album fungerar. Är du intresserad av att låna ut dessa så jag jag skanna av bilderna så vore jag väldigt tacksam. Dessa bilder kommer jag att använda på min hemsida www.murberg.se där jag samlar gamla bilder på Borås och givetvis så anger jag vem som ä fotograf till bilderna. Även om du har någon gammal VHS-film på Borås så kan jag även digitalisera denna, så hör av er på gamlaboras@murberg.se.

PDF-fil