Järnvägsgatan Kv. Sandgärdet

I dom senaste inläggen har handlat om området runt Olovsholmsgatan och Kungsgatan. Jag har även skrivit om ”Gröne Vallen” och när jag hittade denna bilden när jag höll på att katalogisera alla mina Boråsbilder, då tänkte jag att då tar jag med denna i ett inlägg. Järnvägsgatan eller Norra Staketsgatan som den hette förr i tiden och fotografen står med Kungsgatan i ryggen och tittar väster ut ner mot Simonsland. Bilden är fotograferad år 1925 och jag har försökt att få fram information om dessa byggnader men tyvärr så har jag inte hittat något. Det kanske ni läsare kan hjälpa mig med fakta om dessa byggnader, när de byggdes och likaså när det revs.
Mitt intresse för gamla Borås det började för ca 10 år sedan då jag började att samla bilder och även köpte in alla de Boråsalmanackor som hade kommit ut. Sedan år 2012 startade jag Facebookgruppen Gamla Borås för att lära mig ännu mera om det gamla. Mitt intresse för det gamla har funnits länge men då gällde det forn- och kulturminne som mest men sedan kom min barndomsstad in i bilden. Det var då mitt samlande började med bilder, böcker och nu har jag även börjat att släktforska och det är lätt att bli fast i det. Jag är även tacksam för alla de mail jag får med fakta och berättelse om gamla Borås och jag vill att ni fortsätter med att skicka in fakta till min inkorg. Dessa fakta och även gamla bilder som jag får och även de bilder som ni lånar ut till mig kommer jag att lägga ut på min hemsida som jag håller på att skapa om Borås.
Har ni bilder om det gamla Borås som ni kan tänka er att låna ut så jag kan skanna av så får ni gärna höra av er. De format som jag kan skanna är glasplåtar, diabilder, negativ, pappersbilder och även de som sitter i ett album. Är du intresserad av att låna ut bilder så ta kontakt med mig på gamlaboras@murberg.se. Det blev ett litet annorlunda inlägg i dag som mest handlar om mig som person och hur mitt intresse om Borås startade.
 

PDF-fil