Österlånggatan - Kvarngatan Kv. Remus

Ett gammalt charmigt trähus i korsningen Österlånggatan-Kvarngatan och bilden ska vara fotograferad år 1926. Titta bara på dessa hela sju stycken som torn på taket och all denna snickarglädje vid både dörrar och fönster. Det sitter även små runda fönster i dessa små taktorn och detta är en riktig arkitekt som har ritat denna byggnad och det är något för dagens arkitekter att ta efter.

Foto Glenn Murberg 20150926
I dag ser det ut så här på platsen och jag satt och jämförde denna bild som jag fotograferade 2015 med den gamla. Började att först tro att man hade byggt på en våning på den gamla byggnaden, för antalet fönster stämde men lite tittande i lite böcker så är denna fastighet som står här i dag byggd år 1927 och då måste man ha rivit denna gamla byggnad. Då måste byggnaden ha rivits strax efter att bilden hade fotograferat. Visserligen är nuvarande byggnad ganska så charmig men jag tycker däremot att den gamla byggnaden är vackrast utav dessa två. Men redan förr i tiden rev man fina hus och byggde upp lite nyare hus men stilen är ju den samma som den gamla och nuvarande byggnad var byggd i trä från början men reveterades senare.
Det är det som är så intressant att sitta att jämföra gamla bilder med nyare och ibland så kan man tro att det är samma hus på båda bilderna men ack vad man bedrar sig ibland. Just detta med historia är så fascinerande och se hur vår historia har ändrats med tiden. Ju mer man rotar i historien så hittar man allt mera och det är just det som jag vill förmedla vidare till den kommande generationen så det vet vad som har funnits i Borås tidigare. Jag försöker att samla på mig så mycket fakta, bilder och böcker om gamla Borås för jag gillar att gräva i gammal historia.

PDF-fil