Järnvägsspår in mot centrum

Hoppas att ni har haft en trevlig midsommar och i år hade vi tur med vädret. Här är en gammal bild på Göteborgsbanan vid Simonsland. Resenärerna möttes av alla dessa fabriksbyggnader innan de gick av vid Borås nedre station, hela 11 skorstenar möttes man av. I dag ser vyn annorlunda ut, då har Simonsland byggts ut ännu mera så kommer man med tåget från Göteborg och passerar denna järnvägsbro över Viskan så ser man inte Borås vackra Carolikyrka. Den skyms av Konstsilkes stora fabriksbyggnad som i dag är ganska så nyrenoverad. Jag skulle tippa på att fotografen står ungefär där Norrbyleden går i dag och knäpper denna bild.

Om man vänder sig om så går Göteborgsbanan runt gamla Norrby Gärde i en vänsterkurva. Dagens Billdalsgatan ligger väl till vänster i bild och Skogsgackegatan ligger väl längre fram på bilder. Just Skogsbackegatan såg ligger på en kulle vid järnvägen finns det fortfarande gamla staket kvar och det finns även lite husgrunder kvar. Jag har tidigare skrivit att jag är lite svag för just gamla Norrby, så har du bilder liggandes på gamla Norrby och kan tänka dig att långa ut så jag kan skanna av dessa. Jag håller fortfarande på att bygga på min hemsida på gamla Borås och söker bilder även på övriga Borås. Bilderna kan vara i album, papperskopior, negativ, diabilder och även glasplåtar. Det är bara att slänga iväg ett mail till mig på gamlaboras@murberg.se. Är du nyfiken på hur sidan ser ut så kan du klicka in på www.murberg.se och det är likadant om du har fakta eller historier från det gamla som du vill dela med dig så är det bara att höra av dig.
Jag tycker att just privata foton och historier bör vi bevara och det just därför jag har skapat denna sida på min hemsida som jag jobbar med. Men den kommer inte bli färdig än på ett tag utan man får nya ideér hela tiden, just nu håller jag på att skissa på en karta där man kan klicka på olika kvarter så ser man hur det såg ut förr i tiden och hur det ser ut i dag. Men det är ett långtidsprojekt men jag hoppas att det kommer bli verklighet, kommer att ja mera tid till hösten/vintern för detta.

PDF-fil