Personalen vid Kilsunds AB

Personalen vid Kilsunds fabrik år 1901, det var populärt förr i tiden och fotografera personalen. Som det alltid var så var det fler män än kvinnor i fabrikerna men längre fram i tiden så kom det in fler kvinnor i industrin. Tittar man riktigt noga på bilden så ser man att det är mycket unga personer som jobbar i fabriken och det var mycket vanligt förr i tiden. Tyvärr så finns inte dessa fabriker kvar i dag utan resterna revs för ett tag sedan och hela den gamla fabriken ödelades i en stor brand. Tyvärr så kunde man inte rädda något av dessa gamla fabriksbyggnader utan det var bara att riva allt. Det är synd att alla dessa gamla fabriksbyggnader försvinner och utplånar alla spår av den gamla industrin. Tittar man utanför Borås närmare bestämt i Viskafors så finns det en vacker gammal fabriksbyggnad som är sparsamt renoverad, som är ifrån Sven Eriksons tid. Sven Erikson som satte Rydboholm på kartan med Sveriges första mekaniska spinneri.
Sedan finns det några gamla fabriksfastigheter kvar just vid stadsmotorvägen som är i bra skick men jag saknar något som de gamla maskinerna är kvar. Textilmuseet skulle ha varit kvar i Åkerlunds gamla fabrik på Druvefors och så man kunde se hur arbetsmiljön och hur det skick till förr i tiden. Jag sitter och tänker på hur dessa fabriker förr i tiden hur det var att jobba i dom när det är så varmt som det har varit de senaste dagarna. Det måste ha varit fruktansvärt varmt, för denna tid fanns inte air-condition och sedan all värme som kom ifrån maskinerna. Så i dagens läge har vi det bra på våra arbetsplatser fast vi ändå klagar.
På söndag åker jag iväg på en liten semestertripp igen och det kanske blir lite annorlunda blogginlägg nästa vecka om jag hittar något intressant att fotografera. Hoppas att ni gillar även om det kommer lite annorlunda blogginlägg som inte tillhör Sjuhäradsbygden.

PDF-fil