Magnussons Livsmedel

Magnussons livsmedel startades av slaktmästare August Magnusson som då var belägen vid Viskadalsgatan på Norrby. År 1907 flyttade företaget till nya lokaler som var belägen vid Liljedal och år 1927 flyttade man företaget till Brämhultsvägen 24. Fastigheten är uppförd i sten år 1924 och byggnaden innehöll affär, butikslager, kylrum, kontor och saltkällare. Innehavarna av Magnussons var förr bröderna Allan, John och Åke Magnusson som tog över företaget efter sin far August Magnusson. Man öppnade även en affärsfilial på Österlånggatan 51 år 1936 och en andra filial vid Norrby Långgata 26 öppnades år 1938. Bröderna Allan, John och Åke var födda 1907, 1911 och 1918 och var söner till August Magnusson och Ida född Johansson.
År 1951 så byggde man en ny fabrik och verksamheten flyttades till Bergsäter som man under åren byggdes ut i omgångar. Den största inriktningen var konserver som bland annat Pilsnerkorv och kokta grisfötter. Min far och min bror jobbade där som chaufförer och även jag jobbade ett tag, men då hette företaget Allmans AB. Så jag har jobbat tillsammans med både Åke och Allan och även deras barn som drev fabriken. I dag finns Allmans på Ramnaslätt men som bilden förtäljer som är det fortfarande affär på Brämhultsvägen 24.

Här är en gammal bild på August och Åke Magnusson på Stora torget och bilden är fotograferad någon gång under 1930-talet. Så August Magnussons (Allmans) är ett gammalt företag som startades av August år 1900 och sedan tog bröderna Allan, Åke och John över. Sedan kom nästa generation som drev företaget vidare och det var Allan och Åkes barn, Ulf, Lasse, Lennart och Per-Åke Magnusson. Nu när man har företaget på Ramnaslätt så är det en ny generation som har tagit över Allan och Åkes barnbarn.
Jag försökte att få tag i en gammal bild på Brämhultsvägen 24 men det gick jag bet på, det är alltid roligt att visa en gammal bild och hur det ser ut i dag.

PDF-fil