Magasinsgatan mot nordost

I veckan skrev jag om tomten dör Borås Wäfveri låg och här är en bild från år 1927, den är fotograferad av Frithiof Mörk. Han var född år 1880 i Lindesbergs kommun vet inte riktigt när han flyttade till Borås. Frithiof avled år 1933 och han har fotograferat många bilder i Borås. Han hade sin fotoateljé på Södra Kyrkogatan 19. Han var bland annat porträttfotograf och sedan kan man känna igen hans bilder genom hans siluett som skuggade av sig på sina bilder. Det ser man på bilden ovan och även med kamerastativet. Just det här med fotograf är något som jag skulle kunna tänka mig att jobba med och just nu är jag bara en enkel amatörfotograf. Man kanske skulle kunna hitta någon kurs nu i vinter så man kan lära sig mera om fotografering.
Nå ja tillbaka till bilden igen. Bilden är fotograferad mot nordost och till vänster är kvarteret Verkmästaren och till höger kvarteret Tryckaren. Gatan utmed staketet är Magasinsgatan som går fram till Nybron. Troligen så står nog dom gamla byggnaderna och väntar på att det ska komma en grävmaskin som riva dessa. För år 1927 så började man att bygga den stora Ångcentralen. Jag har för mig att man rev ångcentralen 1979–1980 någonting men är inte säker. Du som läsare har du egentagna bilder på när man rev ångcentralen så får du gärna höra av dig med ett mail på, gamlaboras@murberg.se jag skulle gärna vilja låna dessa bilder och skanna av och använda på min hemsida om Borås. Jag söker även andra egentagna rivningsbilder och även andra bilder runt om Borås, bland annat kvarteret Balder så får du gärna höra av dig.
Vi får se vad som händer med den gamla tomten som har stått tom sedan rivning och det måste finnas en hel del gifter i marken efter Borås Wäfveri låg där. Tänkte även efterlysa bilder på när man släppte ut processvattnet i Viskan från färgerierna, har du sådana så är det bara att maila mig.

PDF-fil