Sandgärdsgatan mot norr från Torggatan

Detta inlägg handlar också om Sandgärdsgatan, förra inlägget var från Torggatan mot norr. I detta inlägg blickat fortfarande fotografen norrut på Sandgärdsgatan. Han står fortfarande i korsningen Torggatan – Sandgärdsgatan och precis som i förra inlägget som är det mesta borta. Bilden är fotograferad år 1929 och byggnaden till vänster finns fortfarande kvar i dag. Nja inte hela men delar finns kvar och resterande renoverat och nybyggt, det är byggnaden i kvarter Munin som jag pratar om. Alla andra byggnader är borta och även denna knaggliga yta till beläggning. Nästa kvarter efter Södra Kyrkogatan är Hermod och där ligger i dag City centrum.
Byggnaden till höger ligger i kvarteret Midgård och på skyltarna kan man läsa att det fanns en begravningsbyrå som hette Persson och Civiltryckeriet låg där. Nästa kvarter heter Heimdal som ligger vid Södra Kyrkogatan.

Denna bild fotograferade jag sommaren 2015 tror jag det var, jag kommer ihåg att det var väldigt varmt i alla fall. Man ser i alla fall att det är samma byggnad, tyvärr inte helt original som jag nämnde tidigare. Men en del av byggnaden är den gamla i alla fall och det får man vara nöjd med, det kunde ju vara så illa att man rev hela kvarteret. Men det är så när man inte bryr sig om att underhålla en byggnad, då blir det att den står och förfaller. Hade man bara skött underhållet på våra gamla träbyggnader så kunde vi ha haft en hel del kulturbyggnader kvar i Borås. Det såg man på byggnaderna vid torget och även vid Balder där brydde man sig inte om underhållet och där såg man hur det gick. Det var likadant när vi var ute på semester i somras, jag vet inte hur många byggnader som stod tomma. Många bönder som köper upp gårdar och sedan lämna de boningshus och ladugård till sitt öde och får förfalla eftersom man bara vill åt marken runt fastigheten.

PDF-fil