Yxhammarsgatan mot öster

Yxhammarsgatan mot öster från Sandgärdsgatan. I ett inlägg i vecka skrev jag om Yxhammarsgatan västerut och i detta inlägg så har fotografen vänt på sig och blickar öster ut med kameran och detta gjorde han år 1930. Det ser nästan ut som en vacker och solig söndag som folk är ute och vandrar på Yxhammarsgatan. Det ser ut som att man gör i ordning Yxhammarsgatan men det set ut som att man kanske håller på att byta kullerstenen mot den gatstenen som ligger det i dag. Till höger ligger i dag det gråa och opersonliga polishuset, nog var Borås vacker på denna tid med sina vackra allér och dessa så träbyggnader och även stenbyggnader.
Till vänster låg kvarteren Balder, Brage och Bele som i dag bara heter Balder i dag. Hade Borås Stad sparat dessa tre kvarter så hade vi haft ett eget gamla stan med dessa charmiga trähus och dess smala kullerstensgator. Jag tyckte att det var en underbar miljö nu när jag sitter och tänker på de gånger jag var med mina föräldrar och gick på dessa kullerstensgator. Det hade varit en underbar miljö och sparat och renoverat upp och det hade varit en färgklick i centrum. Men nu får man glädjas åt de bilder som våra flitiga fotografer har fotograferat. Det kunde ha varit som ett museum med lite småbutiker och kaféer och med dessa gamla skyltarna som satt på byggnaderna tidigare. Tänk vad mycket sådana gamla firmaskyltar som hamnade på soptippen det var nog säkert någon som var framme och tog vara på någon skylt i rivningsmassorna. Det hade jag också ha gjort men jag var inte så gammal på denna tid som man rev dessa byggnader.
Till sist vill jag önska er en fortsatt och trevlig jul i denna kyla som vi har i dag. Det var 20 minusgrader är i Annelund när jag gick upp i morse.

PDF-fil