Otterstads Kyrka

Lidköpings Kommun

 

Otterstads kyrka är en kyrkobyggnad som sedan 2002 tillhör Sunnersbergs församling (tidigare Otterstads församling) i Skara stift. Den ligger i kyrkbyn Otterstad i Lidköpings kommun.
Tidigare kyrka var uppförd på medeltiden och låg i närheten av nuvarande kyrkoherdeboställe. Nuvarande stenkyrka uppfördes 1854 av byggmästare Adolf Johansson efter ritningar av arkitekt Albert Törnqvist. Kyrkan består av långhus med tresidigt kor i öster och ett smalare tron i väster. Norr om koret finns en vidbyggd sakristia. Tornets tak har en åttkantig lanternin med spira.
Dopfunten är från 1100-talet och fanns tidigare i Senäte kyrka. Ett dopaltare från 1990 är byggt efter ritningar av arkitekt Sture Svensson. Altaret består av en polerad kalkstensskiva som vilar på två breda ståndare istället för ben.
Altaret är tillverkat 1990 av brun, polerad kalksten från Kinnekulle. I varje hörn finns ett nedsänkt grekiskt kors. Skivan vilar på två breda ståndare av sten.
Orgeln med 17 stämmor är byggd 1968 av Smedmans Orgelbyggeri i Lidköping. Tillhörande orgelfasad är från tidigare orgel byggd 1878.

Koordinater: 58.653232, 13.165162

 

Klicka på bilden för att komma till bildgalleriet med flera bilder

32 Bilder