Vy från Caroli mot norr 1890

En gammal bild från år 1890 som troligtvis är fotograferad från tornet på Carolikyrkan. Det är inte mycket som finns kvar i dag, men vilken idyll man ser alla dessa små hus lite småfabriker och stora öppna ängar. Gatan som vi ser till höger på bilden är Österlånggatan och träden som vi ser är Yxhammarsgatans allé. Jämför denna bild om en bild som jag tog ifrån Kyrkans torn den 15 oktober 2015 det är 125 år skillnad mellan bilderna.

Ni får ursäkta de svarta ränderna på bilden, var lite svårt att fotografera i tornet eftersom det satt galler för gluggarna men jag tror att jag har fått ungefär samma vinkel som det gamla fotot. Jag föredrar nog den gamla bilden, staden ser så mer öppen ut och luftig plus att det är trähus med tegeltak jämfört mot den nya bilden som är höga hus med mycket plåt. Man ser på hur staden har växt på dessa år och det är väl både på gott och ont.
Nu är det ju på tapeten igen att man ska bygga om gamla Folkets hus till ett kongresshus, sitter här och funderar behöver Borås detta? Det verkar så att politikerna vill lägga pengarna på att bygga om. Vi får väl bara hoppas att det går som politikerna vill och att det blir en succé och att det blir välanvänt. Sedan har ju vi det med höghastighetsjärnvägen som nu Borås har gjort en handslag om att vara med. Det ska bli intressant att se vad järnvägen kommer att gå någonstans och om den kommer att vara under jord eller inte. Jag tycker personligen att det är bättre att lägga dessa pengar på att rusta upp befintliga järnvägar Men det är ju bara min egen åsikt.

PDF-fil