Nedre delen av Skogsbackegatan mot Billdalsgatan

Nedre delen av Skogsbackegatan mot Billdalsgatan
Korsningen Skogsbackegatan och Billdalsgatan, rakt fram i kvarteret Glasmästare låg Billdalsgatan 17 till vänster och var uppfört år 1907 i trä av skomakare Elias Johansson och var i 2 våningar med inredd vindsvåning, ägare var systrarna Charlotta och Augusta Johansson. Till höger låg nr 19 som var uppfört samma år som nummer 17. Byggnaden var uppförd i 2 våningar med inredd vindsvåning, ägare var repslagare Carl Johansson född 1881 och gift 1904 med Alma Elvira Andersson född 1875 och de fick barnen Torsten Erik Gotthard född 1904, Knut Holger född 1906, Signe Maria Teresia född 1909 och Fritz Ivar född 1911. I dag är dessa gamla hus borta och likaså Billdalsgatan som från början gick från Norrby Långgata till Västra Nygatan, Billdalsgatan går bara en liten bit in från Norrby Långgata i dag.
Till vänster på bilden syns ett uthus och nedanför det låg Skogsbacke 1 med adress Billdalsgatan 18 och var uppförd 1886 i trä och bestod av 2 våningar och vindsvåning. Ägare var Borås Wäfveri. Byggnaden till höger är Skogsbacke 1 och var uppförd 1886 i 2 våningar med vindsvåning och ägare var Borås Wäfveri med vicevärd löjtnant L. Andersson. I dag består skogsbacken av träden på kullen och det finns några husgrunder kvar och även ett järnstaket vid sidan mot Västra Nygatan.
Jag efterlyser egentagna bilder på byggnaderna på Norrby och men speciellt på Skogsbacken. Har du bilder så skicka ett mail till mig och jag skulle uppskatta om jag fick låna dessa bilder och skanna av och använda på min hemsida som jag håller på att göra om gamla Borås. Det kan vara papperskopior, diabilder, negativ eller bilder som sitter i ett fotoalbum och det är inga problem att skanna in om du vill låna ut dessa bilder. Skicka bara ett mail på gamlaboras@murberg.se och är du nyfiken på byggande på sidan om Borås så kan du redan nu smygkika på www.murberg.se.

PDF-fil